Salát ze špenátu a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 1033.6 mg
  • Vláknina 8539.8 mg
  • Vitamín A 8539.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát dobře omyjeme, necháme odkapat a spaříme jej v horké vodě asi 4 minuty. Potom špenát prudce zchladíme ve studené vodě, aby si zachoval barvu. Po odkapání jej osolíme, pokapeme olejem a octem a urovnáme na mísu.

  • 2

    Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a nakonec přidáme na kolečka nakrájená vejce uvařená natvrdo.

  • 3

    Podáváme k pečeným masům.

Komentáře k receptu