Bramborový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 46 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 176.5 mg
- Draslík 964.8 mg
- Vláknina 11949.8 mg
- Vitamín A 11949.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a horké rozmačkáme.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli i s natí, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta tvoříme karbanátky a smažíme je v pánvi na rozpáleném sádle.
-
4
Upečené řízky posypeme nastrouhaným sýrem.