Bílé fazole po bulharsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 400 g Fazole bílé
  • 100 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 1976.3 mg
  • Vláknina 32847 mg
  • Vitamín A 32847 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole den předem namočíme. Druhý den je uvaříme v téže vodě. Když fazole vyplavou na povrch, vodu slijeme, zalijeme znovu horkou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku a vmícháme do fazolí. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kolečka a vše ještě povaříme.

  • 3

    Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu