Jehněčí maso v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 593.4 mg
  • Vláknina 72.9 mg
  • Vitamín A 72.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, vykostíme a zbavíme loje. Nakrájíme je na větší kostky, vložíme do hrnce, osolíme, okořeníme a přilijeme rozpuštěné máslo smíchané s citronovou šťávou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny uležet.

  • 2

    Alobal rozdělíme na čtverečky a do každého zabalíme asi 7 kousků masa. Vložíme do pekáče a pečeme ve středně horké troubě.

  • 3

    Podáváme na alobalu.

Komentáře k receptu