Grilovaná treska s glazírovanými ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 95.5 mg
- Vláknina 3189.8 mg
- Vitamín A 3189.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu vylisujeme šťávu.
-
2
Rybí filé zakápneme polovinou citronové šťávy, ochutíme solí, pepřem a necháme chvíli odpočinout.
-
3
Mezitím omyjeme ředkvičky, odřízneme lístky, vložíme je do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené do poloviny. Osolíme, přidáme zbytek citronové šťávy, lžíci másla, přivedeme k varu a bez pokličky necháme vodu téměř vyvařit. Poté přidáme zbytek másla, ochutíme pepřem, zasypeme cukrem a na mírném ohni dodusíme.
-
4
Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a ryby cca 3min po každé straně opečeme.
-
5
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s glazírovanými ředkvičkami.