Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 350 g Rýže loupaná
  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2763 kcal
  • Sacharidy 308 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 171 g
  • Uhlovodany 307 g
  • Cholesterol 2791.8 mg
  • Draslík 2252.5 mg
  • Vláknina 23159 mg
  • Vitamín A 23159 mg
  • Vitamín B6 4.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 119.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme a necháme okapat rýži.

  • 2

    Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená.

  • 3

    Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká.

  • 4

    V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout.

  • 5

    Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku.

  • 6

    Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme.

  • 7

    Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání.

  • 8

    Odstavíme a vmícháme smetanu.

  • 9

    Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže.

  • 10

    Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu.

  • 11

    Hodinu prohříváme ve vodní lázni.

  • 12

    Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle.

  • 13

    Opečená nekrvavá játra osolíme.

  • 14

    Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra.

Komentáře k receptu