Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2763 kcal
- Sacharidy 308 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 171 g
- Uhlovodany 307 g
- Cholesterol 2791.8 mg
- Draslík 2252.5 mg
- Vláknina 23159 mg
- Vitamín A 23159 mg
- Vitamín B6 4.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 119.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme a necháme okapat rýži.
-
2
Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená.
-
3
Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká.
-
4
V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout.
-
5
Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku.
-
6
Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme.
-
7
Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání.
-
8
Odstavíme a vmícháme smetanu.
-
9
Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže.
-
10
Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu.
-
11
Hodinu prohříváme ve vodní lázni.
-
12
Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle.
-
13
Opečená nekrvavá játra osolíme.
-
14
Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra.