Hovězí svíčková na kari
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Hovězí svíčková
- 75 g Ořechy burské pražené
- 2 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Kardamom
- 1 l Mléko kokosové
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 67 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 54.3 mg
- Draslík 1780.9 mg
- Vláknina 22026.2 mg
- Vitamín A 22026.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme kari pastu a mícháme dokud nezačne vonět. Poté za stálého míchání vlijeme kokosové mléko a provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nasekanou cibuli, nesolené arašídy, skořici a kardamom. Zakryjeme a vaříme zvolna cca 20min.
-
3
Vložíme maso a na mírném ohni zahříváme ještě cca 10min. Ochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamrindovou šťávou.
-
4
Podáváme jakmile jsou brambory i maso měkké.