Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Meruňky sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 910.3 mg
  • Vláknina 5311.6 mg
  • Vitamín A 5311.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme.

  • 2

    V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve.

  • 3

    Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené.

  • 4

    Přivedeme k varu a hodinu dusíme.

  • 5

    Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.

  • 6

    Hodinu dusíme a poté podáváme.

Komentáře k receptu