Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 130 g Nudle rýžové
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Řeřicha
  • 4 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 962.6 mg
  • Vláknina 7590.5 mg
  • Vitamín A 7590.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj nastrouhaný zázvor, drcený česnek, lžičku sójové omáčky a bílou část cibulek. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, okurku bez semínek nakrájenou na nudličky, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme cca 10min. Poté maso spolu s okurkami vyjmeme děrovanou naběračkou a uchováme teplé.

  • 2

    Vývar přecedíme, vrátíme zpět do hrnce, vložíme nudle, nakrájenou brokolici, zakryjeme a na mírném ohni cca 5min provaříme. Scedíme a hrnek vývaru smícháme s kuřecím masem.

  • 3

    Na talíře rozložíme špenátové a řeřichové lístky, přidáme nudle, maso a zeleninu. Posypeme najemno nakrájenou zelenou částí cibulek a přelijeme zálivou smíchanou ze zbytku sójové omáčky, obou druhů oleje a octa.

Komentáře k receptu