Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 400 g Kuřecí prsa
- 130 g Nudle rýžové
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Řeřicha
- 4 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Česnek
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 962.6 mg
- Vláknina 7590.5 mg
- Vitamín A 7590.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.6 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj nastrouhaný zázvor, drcený česnek, lžičku sójové omáčky a bílou část cibulek. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, okurku bez semínek nakrájenou na nudličky, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme cca 10min. Poté maso spolu s okurkami vyjmeme děrovanou naběračkou a uchováme teplé.
-
2
Vývar přecedíme, vrátíme zpět do hrnce, vložíme nudle, nakrájenou brokolici, zakryjeme a na mírném ohni cca 5min provaříme. Scedíme a hrnek vývaru smícháme s kuřecím masem.
-
3
Na talíře rozložíme špenátové a řeřichové lístky, přidáme nudle, maso a zeleninu. Posypeme najemno nakrájenou zelenou částí cibulek a přelijeme zálivou smíchanou ze zbytku sójové omáčky, obou druhů oleje a octa.