Vepřové plátky s krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 g Olej stolní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 322.6 mg
  • Draslík 558.3 mg
  • Vláknina 1424.8 mg
  • Vitamín A 1424.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z kýty po naříznutí okrajů lehce naklepeme, osolíme opepříme a zprudka opečeme na oleji.

  • 2

    Opečené řízky položíme na mřížku grilu a navrch naneseme vrstvu směsi z másla utřeného se žloutky, citronovou šťávou a petrželkou. Plátky zprudka zapečeme.

  • 3

    Podáváme ihned s bramborami nebo se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu