Staročeská vepřová na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 480.2 mg
  • Vláknina 1235.5 mg
  • Vitamín A 1235.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni osolíme, potřeme mletým zázvorem a posypeme kmínem.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu s masem vložíme na sádlo. Pečeme za stálého přelévání šťávou a podlévání vodou doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vysmahnout.

Komentáře k receptu