Chobotničky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 1251.2 mg
- Vláknina 2631.5 mg
- Vitamín A 2631.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou.
-
2
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu.
-
3
Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.