Chobotničky se středomořskou omáčkou
Suroviny
- 500 g Chobotnice
- 70 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 ks Citrony
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Salát hlávkový
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 710.1 mg
- Vláknina 10337.1 mg
- Vitamín A 10337.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu.
-
2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
3
Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme.
-
4
Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano.
-
5
Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu.