Jehněčí maso s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 203.4 mg
- Vláknina 5771.5 mg
- Vitamín A 5771.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem.
-
2
Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína.
-
3
Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou.
-
4
Občas obrátíme.
-
5
Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka.
-
6
Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce.