Brusinková omáčka se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Kompot brusinkový
  • 50 g Džem rybízový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.125 l Víno červené
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1099 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 795 mg
  • Vláknina 20567 mg
  • Vitamín A 20567 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 214.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Džemy zředíme vínem a šťávou z citronu a pomeranče. Přidáme ostatní suroviny.

  • 2

    Před podáváním do omáčky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Omáčku podáváme k jemným vařeným masům.

Komentáře k receptu