Dauphinské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 834.1 mg
  • Vláknina 11443.8 mg
  • Vitamín A 11443.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 175 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme tukem, nakrájíme na tenké plátky brambory a do mísy střídavě vrstvíme brambory, cibuli a každou vrstvu posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 3

    Končíme vrstvou brambor.

  • 4

    Zalijeme vše smetanou a poklademe kousky másla.

  • 5

    Pečeme hodinu dozlatova.

Komentáře k receptu