Dauphinské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 40 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 834.1 mg
- Vláknina 11443.8 mg
- Vitamín A 11443.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Zapékací mísu vymažeme tukem, nakrájíme na tenké plátky brambory a do mísy střídavě vrstvíme brambory, cibuli a každou vrstvu posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
3
Končíme vrstvou brambor.
-
4
Zalijeme vše smetanou a poklademe kousky másla.
-
5
Pečeme hodinu dozlatova.