Vajíčka plněná pikantním salátem
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Brambory
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 0.25 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Majonéza
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 84 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 242.3 mg
- Vláknina 4481.8 mg
- Vitamín A 4481.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 12.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Špičku i se skořápkou opatrně odřízneme a lžičkou vydlabeme žloutky.
-
2
V misce žloutky rozmačkáme vidličkou a promícháme s nakrájeným bramborem, najemno nakrájenou cibulí a řapíkem celeru. Přidáme majonézu promíchanou s hořčicí a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
-
3
Vejce směsí naplníme, dozdobíme několika kapary, kostičkami papriky a snítkou bylinek.