Vepřový bůček s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 438.1 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži nařízneme a dopečeme.

  • 2

    Na pánev dáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená jablka zbavená jádřinců, přidáme máslo, špetku cukru a zvolna dusíme.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky a obložíme čtvrtkami jablek.

Komentáře k receptu