Polévka z červené řepy a meruněk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Džus pomerančový
  • 625 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Červená řepa
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Meruňky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2582.1 mg
  • Vláknina 42289.8 mg
  • Vitamín A 42289.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu s vývarem dáme polovinu najemno nakrájené cibule a na větší kousky nakrájenou řepu.Uvedeme do varu,snížíme teplotu,hrnec přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Rozmixujeme a vrátíme zpět do kastrolu.

  • 2

    Do jiného kastrolu dáme polovinu cibule, sušené meruňky a pomerančový džus. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut.Mékké meruňky rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Obě rozmixované směsi osolíme a okořeníme.

  • 3

    Na talíř nalijeme napřed jednu směs a do ní opatrně směs druhou tak,aby se nám utvořilo dvoubarevné mramorování.

Komentáře k receptu