Polévka z červené řepy a meruněk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2582.1 mg
- Vláknina 42289.8 mg
- Vitamín A 42289.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu s vývarem dáme polovinu najemno nakrájené cibule a na větší kousky nakrájenou řepu.Uvedeme do varu,snížíme teplotu,hrnec přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Rozmixujeme a vrátíme zpět do kastrolu.
-
2
Do jiného kastrolu dáme polovinu cibule, sušené meruňky a pomerančový džus. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut.Mékké meruňky rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Obě rozmixované směsi osolíme a okořeníme.
-
3
Na talíř nalijeme napřed jednu směs a do ní opatrně směs druhou tak,aby se nám utvořilo dvoubarevné mramorování.