Sendvič s vejci natvrdo
Suroviny
- 120 g Mozzarella
- 100 g Rajčata Cherry
- 500 ml Voda pitná
- 4 ml Olej rostlinný
- 150 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Tortilla
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 63 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 457.1 mg
- Vláknina 8176.3 mg
- Vitamín A 8176.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku a loupaný česnek dáme do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán a připravíme si pesto. Osolíme, opepříme.
-
2
Rajčata nakrájíme nadrobno, avokádo na kostičky a obojí smícháme se 2 lžícemi pesta.
-
3
Uvaříme vejce natvrdo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
-
4
Dvě tortilly potřeme zbylým pestem, obložíme sýrem a zbývající tortilly přimáčkneme. Postupně je smažíme na oleji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
-
5
Před podáváním nakrájíme na díly a obložíme avokádovou směsí a ozdobíme vejci.