Pikantní cizrna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 8 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 876 mg
- Vláknina 22719.5 mg
- Vitamín A 22719.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu uvaříme dle návodu a vývar ponecháme.
-
2
Na oleji osmahneme cibuli, česnek a kmín. Vmícháme na kostky nakrájené brambory, uvařenou cizrnu, pepř, koriandr, chilli, kurkumu a směs 4 minuty podusíme.
-
3
Poté přilijeme 450 ml vývaru z cizrny a na mírném ohni vaříme asi 25 minut.
-
4
Přidáme rozinky, ještě 4 minuty povaříme, odstavíme, nakonec přidáme mandle, dle chuti dochutíme a podáváme.