Dušená rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 612.7 mg
- Vláknina 6210 mg
- Vitamín A 6210 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V ohnivzdorném kastrolu na oleji dusíme omytá, rozpůlená rajčata, položená řeznou plochou dolů.
-
2
Po chvíli rajčata obrátíme, osolíme, posypeme nasekaným česnekem, petrželkou a krátce dopečeme.
-
3
Hotový pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu k masu.