Kapr po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kapří jikry
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 1048.7 mg
  • Vláknina 7192.4 mg
  • Vitamín A 7192.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.

  • 3

    Dále přidáme česnek a necháme vařit.

  • 4

    Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.

  • 5

    Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.

Komentáře k receptu