Kapr po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 175.3 mg
- Draslík 1048.7 mg
- Vláknina 7192.4 mg
- Vitamín A 7192.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vaříme ve slané vodě a s trochou octa nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme několik kuliček celého pepře, nového koření a bobkový list. Vložíme rybí jikry a na kousky nakrájeného kapra.
-
3
Dále přidáme česnek a necháme vařit.
-
4
Odstavíme a v neodklopeném hrnci necháme ještě asi 15-20 minut dojít.
-
5
Rybí kousky dáme na mísu, vývar okyselíme vinným octem, případně bílým vínem a přecedíme. Nalijeme na rybí maso a dáme vychladnout.