Kuřecí rizoto s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1415 kcal
- Sacharidy 310 g
- Tuky 6 g
- Sodík 97552 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 310 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 493.6 mg
- Vláknina 12235.5 mg
- Vitamín A 12235.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži trochu osolíme a dusíme v poměru 3-4 díly vody na 1 díl rýže.
-
2
Vařené maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, na kousky nakrájená jablka, která jsme předtím trochu opekli s cukrem a hřebíčkem, a vše dobře promícháme s rýží. Zalijeme trochou vývaru a zapečeme. Nakonec pokapeme olejem.