Vepřové jazyky na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 58 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 267.1 mg
- Draslík 624.8 mg
- Vláknina 157.5 mg
- Vitamín A 157.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky dobře omyjeme a očistíme. Vaříme je v osolené vodě asi 1 hodinu.
-
2
Po uvaření jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky (napříč).
-
3
Zpěníme na sádle utřený česnek, přidáme plátky jazyka, okmínujeme a prudce z obou stran opečeme. Při opékání dochucujeme solí.
-
4
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory, kompot a salát.