Špenátová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Olej stolní
  • 40 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Jogurt bílý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 655.4 mg
  • Vláknina 7650 mg
  • Vitamín A 7650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy omyjeme a rozsekáme.

  • 2

    Vložíme je na zpěněnou cibuli, přidáme přebranou, omytou a spařenou rýži, osolíme a promícháme. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka.

  • 3

    Před podáváním polévku zahustíme jogurtem rozkvedlaným s vejcem a zakápneme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu