Mexické košíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 34 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 177.8 mg
- Draslík 1080.1 mg
- Vláknina 34240 mg
- Vitamín A 34240 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce.
-
3
Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí.
-
4
Podáváme se zakysanou smetanou.