Kuře pečené na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1339 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 193.1 mg
- Draslík 533.3 mg
- Vláknina 3866 mg
- Vitamín A 3866 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozpůlíme a nasekneme v kloubech.
-
2
Půlky kuřat osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a potřeme částí oleje. Necháme je v chladu proležet alespoň 1 hodinu.
-
3
Jednotlivé půlky pomocí jehel nebo špejlí ztvarujeme a na roštu nebo rožni je pečeme. Během pečení je na povrchu potíráme olejem a obracíme.
-
4
Při podávání půlky kuřat sekáme na čtvrtky.