Kuře pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 31 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 283.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pomocí jehlic nebo nití je ztvarujeme a mírně osolíme na povrchu i uvnitř.
-
2
Kuřata vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky dávky másla, trochu vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova a poté vyjmeme.
-
3
Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, přidáme zbylé máslo a ještě krátce převaříme.
-
4
Při podávání vždy nasekneme kuřeti klouby. Jednotlivé porce podléváme šťávou.