Hovězí maso v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 1759.2 mg
- Vláknina 14152.2 mg
- Vitamín A 14152.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 310.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli osmažené na sádle. Osmahneme ze všech stran, osolíme a podlijeme vodou.
-
2
Přidáme pepř, 2 stroužky utřeného česneku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
-
3
Kapustu nakrájíme na nudličky, osolíme, pomačkáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak ji spolu s 2 oloupanými brambory podusíme na troše vody.
-
4
Připravené maso i se šťávou vmícháme do kapusty, přidáme se solí třený česnek, rozstrouhaný syrový brambor a vše dodusíme doměkka.