Sushi se sojou a povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sójové boby vařené
  • 60 g Okurka salátová
  • 15 g Povidla švestková
  • 40 g Řasa Nori
  • 250 g Rýže dušená
  • 10 g Wasabi pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 176.3 mg
  • Vláknina 4950 mg
  • Vitamín A 4950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku nakrájíme na nudličky, sójové boby posekáme a smícháme s povidly.

  • 2

    Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch rozložíme povidlovou směs a posypeme nudličkami okurky. Pomocí podložky zavineme plněnou řasu do pevného závitku, okraj přilepíme rozdrceným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře k receptu