Sushi z plátků lososa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 250 g Rýže dušená
  • 5 g Solamyl
  • 30 g Kaviár
  • 4 g Olej slunečnicový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 8 ml Voda pitná
  • 10 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 95.5 mg
  • Draslík 358.5 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut uležet. Plátky z lososa rozložíme na pracovní stůl, pokryjeme vrstvou rýže, pokapeme rýžovým octem, zavineme do válečků, okraj zpevníme Solamylem rozmíchaným s troškou vody, povrch osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme lososové sushi a osmahneme ze všech stran. Poté vyjmeme, upravíme na talířky, povrch ozdobíme kaviárem a podáváme.

Komentáře k receptu