Sushi z plátků lososa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 95.5 mg
- Draslík 358.5 mg
- Vláknina 1575 mg
- Vitamín A 1575 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut uležet. Plátky z lososa rozložíme na pracovní stůl, pokryjeme vrstvou rýže, pokapeme rýžovým octem, zavineme do válečků, okraj zpevníme Solamylem rozmíchaným s troškou vody, povrch osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme lososové sushi a osmahneme ze všech stran. Poté vyjmeme, upravíme na talířky, povrch ozdobíme kaviárem a podáváme.