Vepřová kýta v chilli medové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 39 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 882.6 mg
- Vláknina 472.4 mg
- Vitamín A 472.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
-
2
Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
-
3
Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.