Bifteky s volským okem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 4 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.28 dl Olej slunečnicový
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 308.6 mg
  • Draslík 611.7 mg
  • Vláknina 388.1 mg
  • Vitamín A 388.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře.

  • 2

    Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu