Tádžický citronový šerbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 110.8 mg
- Vláknina 7050 mg
- Vitamín A 7050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu.
-
2
Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme.
-
3
Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou.