Ukrajinské hruškové vareňje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 25 mg
- Vláknina 1453.7 mg
- Vitamín A 1453.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.
-
2
Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.
-
3
Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.