Ukrajinské hruškové vareňje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1500 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 25 mg
  • Vláknina 1453.7 mg
  • Vitamín A 1453.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.

  • 2

    Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.

  • 3

    Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Komentáře k receptu