Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 2000 g Cukr moučkový
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 ks Citrony
  • 1 kg Meloun žlutý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43 mg
  • Vláknina 736 mg
  • Vitamín A 736 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nedozrálý ananasový meloun oloupeme, rozpůlíme, vybereme střed se semeny a dužinu rozkrájíme na menší kostky. Menší citrony nakrájíme na tenká kolečka, vybereme jadérka, kolečka přepůlíme a přidáme k melounu. Směs pak posypeme polovinou cukru a dáme na 2 hodiny do chladna.

  • 2

    Zbylý cukr vsypeme do varné nádoby, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, až se zcela rozpustí, horký sirup potom nalijeme na melounové kostky s citronem. Druhý den sirup slijeme, převaříme a opět jím zalijeme ovoce.

  • 3

    Třetí den v sirupu ovoce vaříme tak dlouho až kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.

  • 4

    Hotové vareňje necháme vychladnout a naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře k receptu