Zapečené brambory s tykví a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1758 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 1218.5 mg
- Vláknina 16900 mg
- Vitamín A 16900 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, dužinu z tykve rozkrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, rajčata krájíme na plátky, Čedar nastrouháme.
-
2
Do hrnce vsypeme tykev, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a vaříme 20 minut. Tykev scedíme a vývar odložíme zatím stranou. Polovinu brambor vyskládáme do pekáčku, zakryjeme polovinou rajčat, zasypeme tykví, cibulí, další vrstvou budou rajčata a navrch rozložíme brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z tykve, posypeme Čedarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut.