Zapečené brambory s tykví a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 500 g Tykev
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 120 g Cibule červená
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Sýr Čedar
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1758 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 1218.5 mg
  • Vláknina 16900 mg
  • Vitamín A 16900 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, dužinu z tykve rozkrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, rajčata krájíme na plátky, Čedar nastrouháme.

  • 2

    Do hrnce vsypeme tykev, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a vaříme 20 minut. Tykev scedíme a vývar odložíme zatím stranou. Polovinu brambor vyskládáme do pekáčku, zakryjeme polovinou rajčat, zasypeme tykví, cibulí, další vrstvou budou rajčata a navrch rozložíme brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z tykve, posypeme Čedarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut.

Komentáře k receptu