Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 400 g Filé rybí
- 10 g Hořčice Dijonská
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Šalotka
- 25 g Máslo čerstvé
- 30 g Kopr čerstvý
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 2.4 g Olej olivový extra panenský
- 30 ml Citronová šťáva
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1231 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 830.3 mg
- Vláknina 10407.5 mg
- Vitamín A 10407.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut.