Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1550 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1589.5 mg
- Vláknina 11399.1 mg
- Vitamín A 11399.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.
-
2
Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.