Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší
Suroviny
- 120 g Cibule
- 250 g Mrkev kořen
- 200 g Celer řapíkatý
- 200 g Pórek
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 15 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 50 g Petržel - nať
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 500 g Brambory vařené
- 20 g Máslo čerstvé
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 60 ml Mléko polotučné
- 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1602 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 1141.4 mg
- Vláknina 14493.2 mg
- Vitamín A 14493.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme.
-
3
Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut.