Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 250 g Mrkev kořen
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 200 g Pórek
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 15 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1602 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 1141.4 mg
  • Vláknina 14493.2 mg
  • Vitamín A 14493.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme.

  • 3

    Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu