Jehněčí maso pečené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1338.9 mg
- Vláknina 14740 mg
- Vitamín A 14740 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky.
-
2
maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut.