Hovězí mleté maso dušené se zeleninou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 20 g Zázvor celý
- 4 g Skořice mletá
- 8 g Kmín římský
- 8 g Koriandr mletý
- 400 g Brambory
- 30 g Olej slunečnicový
- 4 g Chilli koření mleté
- 8 g Kurkuma
- 600 g Hovězí maso mleté
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1339 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1666.5 mg
- Vláknina 14002.7 mg
- Vitamín A 14002.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.
-
3
Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.