Jehněčí kotlíkový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 240 g
- Sodík 1425 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1312.6 mg
- Vláknina 17800 mg
- Vitamín A 17800 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nakrájíme na silné plátky, mrkev na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, jehněčí maso nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli a mrkev spolu promícháme, polovinu zeleniny vyskládáme do pekáčku, přidáme maso a zakryjeme zbytkem zeleniny.
-
2
Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, lístky tymiánu, zalijeme vývarem, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme zhruba 2 hodiny.