Batátová kaše s medovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory sladké (Batáty)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Med včelí
  • 4 g Skořice mletá
  • 15 g Citronová kůra
  • 900 ml Voda pitná
  • 15 ml Olej slunečnicový
  • 15 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 566.5 mg
  • Vláknina 8280.7 mg
  • Vitamín A 8280.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty očistíme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, přidáme oloupaný pokrájený česnek, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme slunečnicový olej, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Do misky nalijeme panenský olej, přidáme med, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, špetku mletého muškátu a promícháme. Pekáček naplníme batátovou kaší, pokapeme medovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu