Batátová kaše s javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 7 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 588.2 mg
- Vláknina 7932.5 mg
- Vitamín A 7932.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut.