Pečené brambory bylinkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 6 g
- Sodík 777 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 73.2 mg
- Vláknina 7637.5 mg
- Vitamín A 7637.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku.
-
2
Brambůrky upravíme na talíře a podáváme.