Brambory vařené s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 777.3 mg
- Vláknina 11382.5 mg
- Vitamín A 11382.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nakrájíme na osminky, pórek na kolečka, pažitku posekáme najemno.
-
2
Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut. V polovině vaření přisypeme pórek a dovaříme. Scedíme a necháme okapat. Smetanu osolíme, opepříme, smícháme s vývarem a přimícháme k bramborám s pórkem. Rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.