Bramborový salát s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Pažitka
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Okurka salátová
  • 100 g Okurky nakládané
  • 10 g Hořčice
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 75 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1631 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1008 mg
  • Vláknina 16207.5 mg
  • Vitamín A 16207.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, salátovou okurku nastrouháme na jemné plátky, nakládané okurky scedíme, nastrouháme nahrubo, ponecháme si 40 ml láku z okurek. Pažitku s petrželkou posekáme najemno, bílou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.

  • 2

    Do salátové mísy vsypeme brambory, okurky, cibuli, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Lák z okurek smícháme s vývarem, hořčicí, olejem a salát v míse zalijeme. Lehce promícháme a při podávání posypeme pažitkou a petrželkou.

Komentáře k receptu