Bramborový salát s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1631 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1008 mg
- Vláknina 16207.5 mg
- Vitamín A 16207.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, salátovou okurku nastrouháme na jemné plátky, nakládané okurky scedíme, nastrouháme nahrubo, ponecháme si 40 ml láku z okurek. Pažitku s petrželkou posekáme najemno, bílou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
-
2
Do salátové mísy vsypeme brambory, okurky, cibuli, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Lák z okurek smícháme s vývarem, hořčicí, olejem a salát v míse zalijeme. Lehce promícháme a při podávání posypeme pažitkou a petrželkou.