Bramborový salát s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory vařené
  • 200 g Ředkev
  • 150 g Ředkvička
  • 200 g Hrušky
  • 200 g Salát listový Dubáček
  • 100 g Potočnice
  • 400 g Vepřové maso pečené
  • 15 g Hořčice
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Zázvor celý
  • 20 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 1121.5 mg
  • Vláknina 17562.5 mg
  • Vitamín A 17562.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, ředkev na kostičky, hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na tenké plátečky, zázvor nastrouháme najemno. Pečené maso nakrájíme na silnější nudličky, listy salátu natrháme na větší kusy, potočnici zbavíme tvrdého stonku a listy otrháme.

  • 2

    Do mísy k bramborám přisypeme hrušku, ředkev, ředkvičky a promícháme. Vedle v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, hořčici s octem a olejem. Vymícháme zálivku a přilijeme do mísy. Listy salátu a potočnice upravíme na talířky, doprostřed naneseme bramborový salát, obložíme vepřovým masem a podáváme.

Komentáře k receptu