Bramborový salát s vepřovým masem
Suroviny
- 900 g Brambory vařené
- 200 g Ředkev
- 150 g Ředkvička
- 200 g Hrušky
- 200 g Salát listový Dubáček
- 100 g Potočnice
- 400 g Vepřové maso pečené
- 15 g Hořčice
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Zázvor celý
- 20 ml Ocet vinný
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 63 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 1121.5 mg
- Vláknina 17562.5 mg
- Vitamín A 17562.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, ředkev na kostičky, hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na tenké plátečky, zázvor nastrouháme najemno. Pečené maso nakrájíme na silnější nudličky, listy salátu natrháme na větší kusy, potočnici zbavíme tvrdého stonku a listy otrháme.
-
2
Do mísy k bramborám přisypeme hrušku, ředkev, ředkvičky a promícháme. Vedle v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, hořčici s octem a olejem. Vymícháme zálivku a přilijeme do mísy. Listy salátu a potočnice upravíme na talířky, doprostřed naneseme bramborový salát, obložíme vepřovým masem a podáváme.